Głównym celem żywienia zbiorowego czy cateringu jest
zaspokajanie potrzeb żywieniowych różnych grup konsumentów.
Polega ono na dostarczeniu gotowych do spożycia posiłków
i napojów, bezpiecznych pod względem jakości zdrowotnej.
Posiłki przeznaczone do konsumpcji muszą być
całkowicie bezpieczne.
Powinny one ponadto odpowiadać oczekiwaniom konsumentów
w aspekcie jakości organoleptycznej i estetycznej.
Ich spożywanie nie może stwarzać ryzyka zachorowania
na jakąkolwiek chorobę przenoszoną drogą pokarmową.
Podstawowym warunkiem prawidłowej realizacji
żywienia zbiorowego i zapewnienia całkowitego bezpieczeństwa
konsumenta oraz właściwej jakości zdrowotnej posiłków
jest stworzenie odpowiednich warunków techniczno-organizacyjnych
oraz spełnienie wszystkich wymaganych standardów higienicznych
żywienia zbiorowego i zapewnienia całkowitego bezpieczeństwa
konsumenta oraz właściwej jakości zdrowotnej posiłków
jest stworzenie odpowiednich warunków techniczno-organizacyjnych
oraz spełnienie wszystkich wymaganych standardów higienicznych
odnoszących się do procesów magazynowania surowców
i półproduktów żywnościowych, produkcji posiłków i ich dystrybucji.
i półproduktów żywnościowych, produkcji posiłków i ich dystrybucji.
Właśnie w tej kwestii niezbędne jest wdrażanie systemu HCCP
w placówkach opieki nad dziećmi do lat 3.
Szkolenie zorganizowane jest w przystępny sposób
na platformie-learningowej.
Masz dostęp do swojego szkolenia 24/7
PROGRAM SZKOLENIA obejmuje 32 godziny
Jeśli chcesz zdobyć wiedzę dotyczącą procesu wdrażanie systemu
HCCP w placówkach opieki nad dziećmi do lat 3
zapisz się na nasze szkolenie.
Uzyskasz pełne wsparcie merytoryczne oraz techniczne.
Zapraszamy!
Szkolenie musisz ukończyć w ciągu 1 roku.
w razie pytań skontaktuj się z nami
biuro@jpb.pl lub 509-167-112